Mindset levens coach | creëer het leven waar je van houdt | inspirerende vrouwen | Gezonde keuzes | Utrecht, Netherlands – HealthyHer.nl
Hoe verander je mindset

Weten wat belangrijk voor je is

Vol zelfvertrouwen keuzes maken en je eigen koers varen.
Meer grip op je tijd en voldoende tijd voor jezelf.
Je wilt op een fijne manier je grenzen aangeven.
Genieten van het hier en nu, zonder angst.
Gezond, fit en gelukkig zijn.

Zou dat niet een heerlijk gevoel van vrijheid geven? Zou het niet fijn zijn om meer balans tussen werk en het gezinsleven te hebben?

Ik gun iedere vrouw dat gevoel van zelfvertrouwen en balans hebben!

Maar om mij heen zie ik dat wij vrouwen vaak heel druk zijn met van alles en nog wat. Zo druk, dat we nauwelijks de tijd hebben om stil te staan bij de vraag ‘Is dit echt wat ik wil?’. We cijferen onszelf weg en hebben het idee dat het leven ons ‘overkomt’. We ervaren stress, zijn continu moe en onrustig en denken dat we moeten voldoen aan de verwachtingen van anderen. Wanneer het leven dan ook nog minder leuke dingen voor ons in petto heeft, groeit het gevoel dat we er weinig aan kunnen veranderen.

Niets is echter minder waar.

Je kunt het leven leiden dat bij je past. Gezonder, fitter en gelukkiger zijn met tijd om te sporten en gezond te eten. Een bewuster leven met meer balans. 

Ik ben ervan overtuigd dat alles begint met de juiste mindset

Ik leefde vroeger vooral naar de verwachtingen van anderen. Tenminste wat ik dacht dat ze wilden. Probeerde alle ballen boven te houden en alle rollen zo goed mogelijk te vervullen van werknemer, partner en geliefde, moeder en huisvrouw. Ik had geen idee wat ik zelf wilde en wie ik zelf was. Ik was constant moe en kon geen grenzen aangeven.

 

Mijn grootste verlangen toen was een fijn en vrij leven met mijn gezin, een fijne partnerschap en vooral gelukkig zijn en een stabiel leven met financiële onafhankelijkheid.

Ik wilde graag een leven in balans, waarbij je voelt dat werken en ontspanning in balans zijn. Ik wilde een fijne partnerschap, waar je elkaar steunt en verder brengt in het leven en met gemeenschappelijke doelen. Tijd met mijn dochter hebben, voldoening halen uit mijn werk en kunnen genieten in mijn vrije tijd en niet alsmaar in de ‘to do’ stand zijn, maar even echt alleen maar te kunnen “zijn”. 

Maar de realiteit zag er heel anders uit. Het was een periode waarin ik niet goed in mijn vel zat en het niet lekker liep met mijn baan (in het onderwijs) en mijn relatie. Ik merkte wel dat er iets “mis was”. Maar ik durfde het probleem niet onder ogen te zien, dat het zo niet langer verder kon gaan, omdat ik niet mijn eigen leven leefde. Ik had nog niet de moed om zelf de beslissing te nemen.
Een aantal heftige gebeurtenissen zette vervolgens mijn leven compleet op zijn kop. De relatie met de vader van mijn dochtertje liep stuk, ik verloor een dierbaar familielid en ik kreeg te horen dat ik een voorstadium van baarmoederhalskanker had. 

Dit zorgden er wel voor dat ik eindelijk onder ogen ging zien wat er op dit moment in mijn leven speelde. Ik ging me afvragen hoe ik ooit in deze situatie terecht was gekomen. Ik wist dat ik weer uit dat dal naar boven zou klimmen, maar ik had op dat moment geen idee hoe.

Ik wilde dat mij dit soort dingen nooit meer gebeuren. Ik besloot: Zo dus niet meer! 

Ik wilde erachter komen wie ik ben en hoe ik mijn eigen leven, op die manier hoe ik wil leven kan inrichten. Ik wilde goed voor mezelf zorgen en een gezond leven hebben.

 

Om antwoorden te vinden las ik stapels boeken over persoonlijke ontwikkeling, volgde trainingen en workshops. Ik vond de moed om stil te staan bij de vraag wat mijn aandeel was geweest in die situaties. Ik vroeg mezelf wat ik nodig had en wat ik ècht wilde. De antwoorden op die vragen waren allemaal verbonden met hoe ik mijzelf zag. Ik ontdekte dat een andere denkwijze over mijzelf de sleutel was voor verandering. 

Ik begon met kickboksen en krav maga, twee sporten die mij veel over mijzelf leerden. Ik voerde gesprekken en stond bewust stil bij mijn verleden om er mijn lessen uit te leren. Al die stappen samen zorgden ervoor dat mijn zelfvertrouwen groeide. Ik leerde mijn grenzen beter aan te geven en ik kreeg langzamerhand de regie over mijn leven in handen. 

Hoe verander je mindset
wanneer een coach

HealthyHer

Mijn eigen aandeel in mijn “vorig leven” was heel groot. Dat is best even confronterend, maar tegelijkertijd heb je daarmee ook de sleutel tot je eigen succes in mijn handen. Bij het stilstaan bij mijn gedachten kwam ik erachter dat ik best negatief over mezelf dacht en dat ik me steeds klein hield. 

Door bijvoorbeeld een krav maga workshop merkte ik dat ik op het gebied van grenzen aangeven nog veel werk moest verzetten. 

Het was in die periode dat mijn idee voor HealthyHer geboren werd. Ik weet dat ik niet de enige vrouw ben die zich de vraag stelt “Wat is nu echt belangrijk voor mij?”. Ik weet dat ik niet de enige vrouw ben die bereid is actief stappen te zetten om haar leven te veranderen. Ik wil je laten zien dat je de draad weer kunt oppakken als je na een heftige gebeurtenis in een diep dal ben terechtgekomen. Ik wil je ervan overtuigen dat je een mooier leven dan ooit kunt krijgen en mijn positieve ervaringen met je te delen. Zodat jij je leven kunt leiden op de manier die bij je past.

Ik heb daarom een programma ontwikkeld waarin ik persoonlijke gesprekken met jou combineer met oefeningen, (live) sessies en events met andere vrouwen. Die mix van elementen blijkt een heel sterke te zijn. Ik vind niks is mooier dan je te begeleiden in de transformatie naar een zelfbewuster leven waarin je zelf het heft in handen hebben en beseft dat je leven wèl grotendeels maakbaar is. Je leert je grenzen aangeven, maakt andere keuzes en voelt de vrijheid om vanuit ‘willen’ en niet meer vanuit ‘moeten’ dingen te doen.  

 

Gecertificeerd coach en trainster

Mijn persoonlijke eigenschappen spelen een belangrijke rol bij die transformatie. Mensen voelen zich bij mij vaak zo op hun gemak dat ze mij bij onze eerste ontmoeting al in vertrouwen nemen en dingen vertellen die zij nooit eerder durfden te delen. Ik vraag door  om problemen te doorgronden, kwaliteiten die van belang zijn bij de begeleiding. 

Om die ervaringen en kwaliteiten te versterken zodat ik je met HealthyHer echt het beste van mijzelf kan geven, volgde ik een coach-opleiding en mag ik me sinds 2019 een gecertificeerd coach noemen.

Ik ben echter nog lang niet uitgeleerd. Hoe meer ik leer, hoe enthousiaster ik word over de speciale methodes die ik kan toepassen in mijn praktijk om je nog beter op weg te helpen naar een leven zoals jij dat voor ogen hebt! 

Zelfbewuster en gelukkiger leven, ook voor jou

Waarschijnlijk vraag jij je ook van tijd tot tijd af wat nu écht belangrijk voor je is. Mijn leven is door die vraag enorm veranderd. Ik ben gelukkiger, fitter en leef steeds meer vanuit vertrouwen. Dat is wat ik jou ook toewens: de regie over je leven in eigen hand en je eigen kracht herontdekken. 

Met HealthyHer wil ik mijn positieve ervaringen van de afgelopen jaren met je delen, zodat je handvatten krijgt, een sterke mindset ontwikkelt en een gelukkig, fit en gezond leven kunt leiden zoals jij dat wil. 

Ben je geïnteresseerd? Neem dan snel contact op, ik kijk ernaar uit van je te horen! 

Wist je dat…..

  • Mijn dochtertje het allerbelangrijkste voor mij is.
  • Ik mezelf een echte sportfreak noem, maar ook gek ben op yoga en mediteren.
  • Je me ‘s nachts kunt wakker maken voor nachochips of tiramisu.
  • Ik droom van een huis aan het strand en heel veel reizen. Thailand staat bovenaan mijn bucketlist!
  • Ik trots ben op wat ik bereikt heb en waar ik nu sta.
  • Mijn ideale zaterdag bestaat uit kitesurfen en ontspannen naar de zonsondergang kijken met iets lekkers te eten en een wijntje.
  • Ik vroeger zo ontzettend verlegen was dat ik geen vragen durfde te stellen of met vreemden durfde te praten.
  • Ik heel graag workshops krav maga en kickboksen voor meisjes en jonge vrouwen zou willen organiseren, om zo hun zelfvertrouwen op te peppen.
  • Ik een ontzettende hekel heb aan routine. Zo saai!